Ankeiler: De gemeente Wijchen gaat onderzoek doen naar een mogelijke uitbreiding van bedrijventerrein Bijsterhuizen met een perceel van 40 hectare.

- De gemeente Wijchen gaat onderzoek doen naar een mogelijke uitbreiding van bedrijventerrein Bijsterhuizen met een perceel van 40 hectare. Dit zou mogelijke aanvullende werkgelegenheid van 1250 arbeidsplaatsen op het perceel plus nog aanpalende bedrijvigheid kunnen opleveren. Het betreft een driehoekig perceel langs de Wilhelminalaan waar momenteel een boerderij op gevestigd is. De gemeenteraad van Wijchen besloot vorige week hier voor de gemeente de Wet voorkeursrecht bij de verkoop van het perceel op toe te passen.

'Nog steeds veel vraag naar kavels'

Het bedrijventerrein Bijsterhuizen beslaat momenteel 245 hectare, waarvan een ongeveer een kwart op Nijmeegs grondgebied ligt. Het is nu al het grootste bedrijventerrein van de provincie Gelderland, en is nog steeds volop in trek, volgens wethouder Nick Derks (VVD). “Er is nog steeds vraag naar kavels in Bijsterhuizen, mede natuurlijk omdat het geografisch op een goede locatie ligt. Gisteren nog hebben we een groot perceel aan Holland Food Service verkocht. We verwachten dat we ergens volgend jaar alle percelen op het huidige bedrijventerrein verkocht hebben. Die belangstelling en de prijzen waarvoor de percelen verkocht worden geeft aanleiding om uitbreiding van het bedrijventerrein te onderzoeken. Dat onderzoek zal moeten uitwijzen of het inderdaad zinnig en haalbaar is en of we tot een goede business case kunnen komen. Daarna moet de provincie Gelderland er nog toestemming voor verlenen en uiteraard heeft de gemeenteraad er ook haar zegje over te doen.”

Perceel

Op het perceel aan de Wilhelminalaan 60, ten zuiden van de Nieuwe Wetering en aan de noordwestelijke zijde van het huidige bedrijventerrein, is nu een boerderij bevestigd. De gemeente is met de eigenaar in gesprek over de verkoop hiervan. Derks: “Die gesprekken gaan nog wel een aantal maanden in beslag nemen, verwachten we, maar het contact met de verkopende partij is goed.” Over wat voor bedrijvigheid verwacht kan worden op het uit te breiden terrein, kan Derks nog weinig concreets zeggen. “We sluiten niets uit, maar het ligt in de lijn der verwachting dat het soortgelijk is aan de bedrijvigheid die nu al op Bijsterhuizen gevestigd is.” De nieuwe bedrijvigheid levert naar verwachting een kleine 2000 extra arbeidsplaatsen op. “Dat zou dan gaan op 1250 arbeidsplaatsen bij op het perceel zelf en 600 arbeidsplaatsen voor aanpalende bedrijvigheid, zoals bijvoorbeeld schoonmaakbedrijven die er komen schoonmaken en groentehandelaars die er producten aan leveren.”

Dion van Alem
Politiek verslaggever RN7

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.