200.000 Gelderlanders zijn laaggeletterd - RN7
Ankeiler: Op maandag 6 september start de campagne Gelderland Geletterd, waaraan ook de gemeenten Druten en Beuningen deelnemen. In Gelderland hebben zo'n 200.000 mensen moeite met lezen en schrijven.

GELDERLAND - Op maandag 6 september start de campagne Gelderland Geletterd, waaraan ook de gemeenten Druten en Beuningen deelnemen. In Gelderland hebben zo'n 200.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Deze mensen hebben Nederlands als moedertaal, maar zij kunnen hun kinderen bijvoorbeeld vaak niet goed helpen bij het huiswerk.

Onder genot kop koffie

In deze Week van Lezen en Schrijven zijn belangstellenden op donderdag 9 september welkom op het Julianaplein in Beuningen. Van elf uur 's ochtends tot één uur 's middags vertellen mensen over hun ervaringen met laaggeletterdheid. Dit alles onder het genot van een kop koffie. In Druten gebeurt dat op de Markt van half twee tot half vier.

De wethouders Hans Driessen (Beuningen) en Gérard de Wildt (Druten) ondersteunen de campagne. Zij vinden het belangrijk dat iedereen goed kan meekomen in de maatschappij. Driessen en De Wildt wijzen er op dat er nog steeds een groep mensen is, die problemen hebben met lezen en schrijven.

Probleem bespreekbaar maken

Mensen moeten niet langer hun problemen met taal verbergen, zo zeggen beide wethouders. "Met deze campagne willen we dit probleem bespreekbaar maken en de mensen over een drempel helpen. Dat gebeurt in samenwerking met gemeenten, onderwijs, bibliotheken, provincie en vele organisaties," aldus Driessen en De Wildt.

De campagne Gelderland Geletterd is opgezet met een testpanel van mensen uit de doelgroep zelf. Zij hebben ervaring en weten het beste hoe mensen met laaggeletterdheid zijn te bereiken.

Gelderland Geletterd begint op 6 september met radio- en tv-spots en een campagne op social media.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.