Ankeiler: Het is nog onzeker of er een feesttent mag komen tijdens de Wijchense kermis.

- Het is nog onzeker of er een feesttent mag komen tijdens de Wijchense kermis. Dagblad De Gelderlander suggereerde eerder dat er door de gemeente al groenlicht is gegeven, maar een woordvoerder laat desgevraagd aan RN7 weten dat Stichting Horeca Evenementen Centrum Wijchen tot nu toe alleen een aanvraag voor een evenementenvergunning heeft gedaan. De gemeente moet nog officieel toestemming geven.

Zodra er groenlicht is voor Stichting HEC, dan kunnen ze met inachtneming van de huidige coronamaatregelen iets organiseren op het plein voor het oude gemeentekantoor.

Kermis

Vanwege corona gaat de Wijchense kermis er wel anders uitzien dan andere jaren. Vanaf vrijdag 17 september staan er vijf dagen lang zo'n vijftig attracties, wel verspreid van elkaar zodat bezoekers voldoende afstand kunnen houden. Ook zijn er medewerkers aanwezig die de bezoekers wijzen op de regels en erop toezien dat deze worden nageleefd.

Feesttent

Als er een feesttent mag komen, dan wordt dit voor het eerst georganiseerd door Café Zus, Zaal4 en Café Anneke. Voorheen werd de tent jarenlang door ’t Witte Paard neergezet.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel