Ankeiler: Het autoverkeer tussen Nijmegen en Oss zal twee weekenden flink ontregeld zijn door onderhoudswerkzaamheden. Per weekend gaat er één weghelft dicht.

- Het autoverkeer tussen Nijmegen en Oss zal twee weekenden flink ontregeld zijn door onderhoudswerkzaamheden. Per weekend gaat er één weghelft dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

De A50 is tussen knooppunt Ewijk en afrit (17) Ravenstein in de richting van Eindhoven en ’s-Hertogenbosch afgesloten van vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandag 23 augustus 06.00. Van vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandag 23 augustus 06.00 uur is de snelweg afgesloten tussen knooppunt Paalgraven en knooppunt Bankhoef in de richting van Nijmegen en Arnhem.

Afsluitingen

Behalve dat de A50 dicht gaat, worden ook de verbindingswegen van en naar de snelweg afgesloten. Rijkswaterstaat gaat op de snelwegen omleidingsroutes aangeven via A15 en A2 (naar Den Bosch) en via A73 en A67 (naar Eindhoven). Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Vrachtverkeer zwaarder dan 10 ton welke als gevolg van de gewichtsbeperking op de John S. Thompsonbrug (N324 ter hoogte van Grave) de omleidingsroute via de A50 volgt, dient tijdens deze weekenden rekening te houden met een gewijzigde omleiding.

De onderhoudswerkzaamheden zijn wel weersgevoelig en kunnen bij slecht weer mogelijk geen doorgang vinden. Dan worden ze opnieuw ingepland. De werkzaamheden vallen onder het Onderhoudscontract 2020-2021 van Rijkswaterstaat in Zuid Nederland. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.