Ankeiler: Pakketbezorger Tarik O. moet zeven jaar de cel in voor het doodrijden van de 42-jarige Sebastiaan in Wijchen, op 24 november vorig jaar.

- Pakketbezorger Tarik O. moet zeven jaar de cel in voor het doodrijden van de 42-jarige Sebastiaan in Wijchen, op 24 november vorig jaar. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging. Dat bepaalde de Utrechtse rechtbank maandag.

De familie van het slachtoffer is tevreden met de uitspraak. "We zijn heel blij dat hij tbs heeft gekregen, want dan weten we dat hij vast blijft zitten. Het gevoel dat we hem binnenkort weer op straat zouden tegenkomen, zijn we nu kwijt", aldus de vader van het slachtoffer.

Het fatale incident gebeurde toen Sebastiaan op straat opmerkingen maakte over de rijstijl van de 19-jarige O. in de woonwijk. Daarop schepte O. het slachtoffer met zijn bestelauto en reed vervolgens meerdere keren over hem heen. Sebastiaan overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De politie arresteerde O. kort na zijn daad in Beuningen. De rechtbank acht bewezen dat hij het slachtoffer opzettelijk van het leven beroofde en opzettelijk de plaats van het ongeval verliet. "U had de bedoeling het slachtoffer te doden en heeft uw auto als wapen gebruikt", liet de rechter O. maandag weten.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Dat eiste vorige maand 7 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen de in Woerden woonachtige pakketbezorger.

Zie ook: