Lead image 1:
Lead image TXT 1: Impressie van de binnenkant van de nieuwe Gelenberg Foto: Gemeente Druten
Ankeiler: Het nieuwe sportcomplex De Gelenberg in Druten wordt gebouwd door Van der Horst aannemers uit Mill. Dat heeft het college van B&W deze week besloten.

- Het nieuwe sportcomplex De Gelenberg in Druten wordt gebouwd door Van der Horst aannemers uit Mill. Dat heeft het college van B&W deze week besloten. Met deze opdracht is een bedrag gemoeid van bijna 14 miljoen euro, exclusief btw. De totale investering van het project, inclusief nieuwe toegangsweg en parkeergelegenheid, bedraagt ruim 19 miljoen euro.

Volgens planning start de bouw volgend jaar september en opent het nieuwe sportcomplex in januari 2024 de deuren. Het gaat om een zwembad, sporthal, gym- en turnzaal en een horecagelegenheid met multifunctionele ruimte.

Zodra de nieuwe Gelenberg is geopend, worden Sporthal De Heuvel en het huidige zwembad gesloopt. De sportverenigingen verhuizen mee, net zoals turnvereniging Druturnia, zwemvereniging De Gelenberg en De Kom.

Goede afspraken met alle partijen

Het Pax Christi College neemt overdag alle sportzalen in gebruik voor haar onderwijs. Hierover zijn met alle betrokken partijen goede afspraken gemaakt, zo stelt wethouder Willy Brink, die verantwoordelijk is voor het project.

Met zorginstelling 's Heeren Loo, die in Druten ruim is vertegenwoordigd, heeft het college geen afspraken kunnen maken. De wethouder betreurt dit, maar verwacht dat 's Heeren Loo volop gebruik zal maken van de nieuwe voorzieningen.

Hypermodern en multifunctioneel

Zoals wettelijk is vastgelegd, had de gemeente een Europese aanbesteding georganiseerd met voorselectie. Uiteindelijk mochten drie aannemers inschrijven op het project. Wethouder Brink zegt blij te zijn met dit hypermoderne, multifunctionele en duurzame sportcomplex.

Het hele project is mede mogelijk dankzij de erg lage rente. Daardoor is het allemaal betaalbaar, zo stelt de wethouder. Ook de hogere bouwkosten van de laatste tijd zijn volgens Brink ingecalculeerd.

Oude complex erg gedateerd

De nieuwe Gelenberg verrijst pal naast het oude complex, dat erg gedateerd is, vooral wat betreft de energiekosten. Het nieuwe zwembad bestaat uit een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een peuterbad.

Wedstrijdbad en doelgroepenbad komen in één ruimte en kunnen worden gescheiden door een neerlaatbare wand. Er komt een glijbaan, een fun-brella (spuitelement), een spray Tunnel, whirlpool en stapstenen. De grote sporthal is te verdelen in drie evengrote zaaldelen. Naast de sportzalen is er ook een gym- en turnzaal met een eigen ingang.

Afbeelding
Impressie van de binnenkant van de nieuwe Gelenberg Foto: Gemeente Druten

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.