Afdrukken
Ankeiler: Eendaagse festivals mogen doorgang hebben, maar voor nu tot 1 september én met maximaal 750 bezoekers.

- Eendaagse festivals mogen doorgang hebben, maar voor nu tot 1 september én met maximaal 750 bezoekers. Jonathan Brand van Doornroosje die op 4 september het dancefestival 'Het Nest' organiseert, reageert met gemengde gevoelens, maar optimistisch: "Wij gaan gewoon door met de voorbereidingen".

Een festival met 750 mensen, is volgens Brand geen doen. "Het Nest is helemaal uitverkocht: we hebben 10.000 kaarten verkocht." Het gaat er niet om dat het rendabel moet zijn benadrukt hij, maar 'Het Nest' wil vooral mensen bij elkaar brengen en laten genieten goede muziek. Het festival richt zich voornamelijk elektronische muziek, dus dance breedste zin van het woord: house, disco en een beetje techno. Op 4 september zou festival voor het vierde jaar op rij plaatsvinden, maar pas op 13 augustus wordt bekend welke regels er vanaf 1 september zullen gelden voor festivals.

Voor alle eendaagse festival vanaf 14 augustus tot 1 september gelden strikte regels: zo moet iedereen of een vaccinatiebewijs overhandigen of een negatieve test hebben via Testen voor Toegang. Het kabinet zou eigenlijk pas over een paar weken een besluit nemen over de evenementen, maar na gesprekken met de branche die een kort geding hadden aangespannen, werd die datum naar voren gehaald. Het is nog niet duidelijk of het kort geding nu door zal gaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel