Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: NEC en Kreta met een spandoek voorafgaand aan de wedstrijd. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Na oefenzeges op mede-eredivisionisten RKC Waalwijk en Heracles Almelo heeft NEC ook het Griekse OFI Kreta verslagen. In de eigen Goffert werd het 2-0.

- Na oefenzeges op mede-eredivisionisten RKC Waalwijk en Heracles Almelo heeft NEC ook het Griekse OFI Kreta verslagen. In de eigen Goffert werd het 2-0.

Het oefenduel met Kreta was de laatste officiële test voor NEC, voordat over twee weken de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Ajax. NEC - met Mattijs Branderhorst onder de lat omdat Vukovic ziek was – oogde fris en had voor zo’n duizend toeschouwers de overhand tegen de Grieken. Binnen een kwartier stond het ook op voorsprong, nadat valse spits Jordy Bruijn een handsbal aan Kreta’s kant vanaf de stip afstrafte: 1-0.

Afbeelding

Johnatan Okita verzuimde tien minuten voor de rust de voorsprong te verdubbelen en de Deen Magnus Mattsson pegelde in de slotminuut van de eerste helft maar net voorlangs. Na de thee viel de 2-0 wel: uit een hoekschop kopte Iván Márquez na 52 minuten hard en strak in de hoek raak. De Spanjaard bekroonde een goed optreden bij zijn debuut in De Goffert zo met een doelpunt.

Bij Kreta kwamen de tweede helft de Nederlanders Luc Castaignos en Jonathan de Guzman nog in actie, maar dat zorgde niet voor gevaar bij de Grieken. Ook bij NEC kwamen de nodige wisselspelers nog in actie. Zo maakten onder meer Javier Vet, Édgar Barreto en de Duits-Braziliaanse nieuwkomer Rodrigo Guth nog hun opwachting.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez (76. Guth), Odenthal (80. Bukusu), El Karouani; Proper, Schöne (65. Barreto), Dueland (76. Van der Sluijs); Okita, Bruijn (80. Romeny) en Mattsson.