Entertainer Sven Ratzke was vroeger op school heel verlegen - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: Geen strafregels schrijven, maar het hek buiten de school schilderen. Dat overkwam entertainer Sven Ratzke vroeger op school.

NIJMEGEN - Geen strafregels schrijven, maar het hek buiten de school schilderen. Dat overkwam entertainer Sven Ratzke vroeger op school. Waar hij nu vol op het podium staat, was hij toen heel timide en verlegen.

In het programma De klas van Peter Hoefnagels gaat hij terug naar zijn oude school. "Ik had soms geen zin in bepaalde lessen, zoals de gymles. Op een gegeven moment heeft de leraar mijn moeder gebeld en kreeg ik die straf."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Verlegen

Ratzke blikt met gemengde gevoelens terug op zijn schooltijd. "Ik was altijd een beetje het buitenbeentje. Pas nadat ik een rol speelde in de musical werd ik gezien." Hij was een beetje meisjesachtig toen. "Waardoor ik werd gepest door de jongens. Ik was heel verlegen."

Het eindexamen deed hij niet op de vrije school, maar op het volwassenonderwijs. "Het kon niet op onze school, dat is nu wel anders. Maar het was verschrikkelijk. Je had het idee dat het niet telde. Voor mijn gevoel had het een hoog niveau en heb ik ontzettend veel geleerd."

Bekijk hieronder de hele uitzending van De klas van Peter Hoefnagels.