Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Het MediaDrome museum in winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen heeft tijdens de coronapandemie haar expositieruimte verdubbeld.

NIJMEGEN - Het MediaDrome museum in winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen heeft tijdens de coronapandemie haar expositieruimte verdubbeld. Naast een uitgebreide collectie televisie- en filmgerelateerde gebruiksvoorwerpen, merchandising en rekwisieten zijn in acht ruimtes nieuwe exposities gebouwd.

Tekst gaat verder onder video:

Verzamelaar Paul van den Heuvel heeft in de afgelopen vijftig jaar ruim 500.000 jeugdhelden spullen verzameld. Volgens hem is nog geen één procent daarvan te zien in het museum; de rest is elders opgeslagen. ‘’We hebben spullen van Pipo, Swiebertje en Dappere Dodo, tot Pokémon en Dragon Ball Z. We zouden de ruimte wel tien keer kunnen vullen, maar daarom wisselen we ook regelmatig. Voor iedereen is het interessant om bijna elk jaar langs te komen.’’

Verzamelen

Volgens de moeder van Van den Heuvel is het verzamelen in 1968 begonnen toen Meneer de Uil op televisie kwam. Na een aantal jaren stond de verzamelaar voor een keuze: Of stoppen of een museum beginnen.

‘’Verzamelen is iets wat in je genen zit, het is eigenlijk een soort verslaving. Als ik weer iets tegenkom wat in de verzameling past, dan geeft dat een heel prettig gevoel. De televisie- en filmwereld gaat door, dus de verzameling blijft ook gewoon doorgaan’’, aldus Van den Heuvel.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel