Afdrukken
Ankeiler: Een petitie roept de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls op om de Waalstrandjes ook ’s nachts niet tot verboden terrein te verklaren.

- Een petitie roept de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls op om de Waalstrandjes ook ’s nachts niet tot verboden terrein te verklaren. Sinds enkele weken zijn de strandjes tussen 22.30 uur en 06.00 uur verboden terrein. Daardoor zou de overlast voor omwonenden worden beperkt.

De Nijmeegse student Laura Stalenhoef startte een petitie omdat ze het niet eens is met de sluiting. De Waalstrandjes zijn “een veilige locatie om af te spreken dankzij een goede luchtdoorstroming en de mogelijkheid om afstand te houden,” zo staat er onder meer. De Waalstrandjes zouden ‘essentieel’ zijn als uitlaatklep voor jongeren. Door ze te sluiten, zullen mensen binnen afspreken, en dat is onveiliger.

In de petitie wordt gesuggereerd om een deel van de strandjes open te houden, die dan makkelijker te controleren zijn. “Bovendien zouden in die delen dan afvalcontainers geplaatst kunnen worden.”

Inmiddels is de petitie ruim 300 keer ondertekend.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel