Bart van Rooij gaat met alle plezier de eredivisie in met NEC - RN7
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Bart van Rooij Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Bart van Rooij stond op de nominatie om een transfer te maken.

ALMELO - Bart van Rooij stond op de nominatie om een transfer te maken.

Maar na de promotie bleef de rechtsback toch bij NEC. "Ik zit goed op mijn plek hier. Ik had een clausule in mijn contract dat ik na een goed jaar KKD een stap naar de eredivisie kunnen maken. Natuurlijk het liefst met NEC en ik ben superblij dat het is gelukt."

NEC won met 1-0 van Heracles. Het was weliswaar een oefenduel, maar Van Rooij hecht er wel degelijk waarde aan. "Ik denk dat het voor het team toch belangrijk is. Het is een lekker gevoel als je dit soort wedstrijden wint. De eerste helft stonden we goed compact als team. Daarop hebben we de hele week in het trainingskamp op getraind. Fijn als dat er ook zo uitkomt. We gaven pas wat ruimte weg in de laatste twintig minuten door de vermoeidheid."

Van Rooij beseft dat NEC wel een internationale ploeg is geworden. "Rodrigo Guth, Ivan Marquez en Edgar Barreto spreken Spaans of wat Portugees. We hebben kennis kunnen maken op trainingskamp en ze staan er gewoon als het moet. Ik denk dat de link tussen de spelers gewoon heel goed is."

Afbeelding
Bart van Rooij Foto: Omroep Gelderland

"Alles is nu positief rondom NEC. Er wordt verwacht dat we teruggaan naar waar we een paar jaar geleden stonden. En een volle Goffert, dat heb ik als jongen van de club nog niet meegemaakt. Als supporter wel, maar nog niet als speler."