Ankeiler: Inwoners van Beuningen kunnen van 30 juli tot en met 10 september hun mening geven over de ontwerp-omgevingsvisie Beuningen.

- Inwoners van Beuningen kunnen van 30 juli tot en met 10 september hun mening geven over de ontwerp-omgevingsvisie Beuningen. Het college van B&W heeft deze week ingestemd met deze visie, waarna het gedurende zes weken ter inzage wordt gelegd. Het ontwerp wordt na verwerking van alle reacties weer besproken in de gemeenteraad.

Zienswijzen

Alle reacties van de inwoners (ook wel zienswijzen genoemd) worden door het college beantwoord in een speciale nota. Deze zienswijzen kunnen voor het college aanleiding zijn om de ontwerp-omgevingsvisie aan te passen. In het najaar neemt het college een definitief besluit over de omgevingsvisie.

Dit beleidsdocument geeft de gemeentelijke visie weer op zeer belangrijke thema's als woningbouw en voorzieningen; gezondheid; veiligheid en bereikbaarheid; klimaat en energie, milieu en economie en werkgelegenheid.

Belangrijkste ambities

De omgevingsvisie toont wat de belangrijkste ambities zijn van de gemeente Beuningen. Het college: "We willen in Beuningen voldoende woningen en voldoende bereikbare voorzieningen op de juiste plek. Dit willen we samen met onze inwoners, organisaties, de regio en overige partners voor elkaar krijgen."

De omgevingsvisie is onderdeel van de Omgevingswet, die gaat om de leefomgeving en de inrichting daarvan. De nieuwe wet treedt naar verwachting op 1 juli 2022 in werking.

Visie wordt regelmatig aangepast

Elke gemeente in ons land maakt een eigen visie. Eerder al konden inwoners via een ansichtkaart laten weten wat ze plus- en verbeterpunten vonden. Daarna zijn er uitgebreide gesprekken geweest tijdens dorpenrondes. De omgevingsvisie is vooral richting gevend, maar niet tot op de letter uitvoerbaar. De visie wordt waarschijnlijk regelmatig aangepast en bijgesteld aan toekomstige ontwikkelingen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel