Bevat Video: Video
Ankeiler: “Nie nuilen, dit jaar geen kruuske, maar wel een kuukske” stond er op de kaart in onze brievenbus.

- “Nie nuilen, dit jaar geen kruuske, maar wel een kuukske” stond er op de kaart in onze brievenbus. De afzender bleek ‘Van Eigen Deeg’, een Nijmeegse bakkerij, en er zat een doosje heerlijke koekjes in, met spikkels in de Vierdaagse-kleuren groen en oranje. Verslaggever Annelies Megens bracht een bezoek.

Voor het tweede jaar op rij heeft Van Eigen Deeg zo’n koekje. Je kunt ze naar iemand toesturen met een lieve boodschap erbij, om de pijn van de afgelasting wat te verzachten.

Missen

De woorden die het vaakst op de kaartjes geschreven worden zijn ‘helaas’ en ‘jammer’. De teksten zijn van mensen die elkaar normaliter tijdens de Vierdaagse zouden ontmoeten. Nu sturen ze elkaar een lief kaartje met een doosje toepasselijke koekjes. “Het is fijn dat je als Nijmeegse toch een beetje die Vierdaagse-ervaring kunt meegeven,” vertelt bakker Marijntje van Benthum. “Een beetje geluk en liefde door de brievenbus, van mensen die elkaar missen.

Vorig jaar was het koekje er ook al, en werd een enorm succes. Ook dit jaar gaan ze als warme koekjes over de toonbank. Meteen een teleurstelling voor wie ze wil opsturen: de kuukskes zijn inmiddels helemaal uitverkocht.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.