Iedereen kan helpen: wandel kanker de wereld uit - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: Met een beenprothese de Vierdaagse lopen: Petra Servaes doet het gewoon. Ze had als kind botkanker in haar been. In 2013 moest ze haar been helaas alsnog laten amputeren.

NIJMEGEN - Met een beenprothese de Vierdaagse lopen: Petra Servaes doet het gewoon. Ze had als kind botkanker in haar been. In 2013 moest ze haar been helaas alsnog laten amputeren. Vorig jaar kreeg ze in het Radboudumc een nieuwe high-tech prothese. “En dat is echt fantastisch,” vertelt ze enthousiast. “Nu kan ik voor het eerst lange afstanden lopen.”

Petra loopt de wandeltocht met drie anderen, waaronder Irene Schaeffers. Ze halen er geld mee op voor onderzoek naar kanker. Ook Irene is hersteld van kanker. “Ik ben afgelopen jaren heel goed behandeld in het Radboud, en ik voel dankbaarheid naar het ziekenhuis. Ik wil iets terug doen.”

Het geld dat de vrouwen ophalen gaat naar het Radboudumc Oncologiefonds. Het geld uit dat fonds is vooral bedoeld voor zogenoemde pilot-onderzoeken. Dat zijn studies die nog in een vroeg stadium zitten. Daardoor maken de bekende instanties, zoals KWF Kankerbestrijding, er vaak geen geld voor vrij. Dankzij het Oncologiefonds van het Radboudumc kunnen deze onderzoeken toch plaatsvinden.

“Of je nou veel of weinig geld hebt, iedereen kan bijdragen,” vertelt Marieke Kokkeler, namens het Oncologiefonds. Hoeveel je loopt, waar, hoe lang, met wie en wanneer, dat kun je allemaal zelf bepalen. Aanmelden voor de actie kan online bij ‘Wandel kanker de wereld uit’, en vervolgens is het de bedoeling dat je sponsoren vindt. Iedereen die meedoet, krijgt een bijzonder wandelkruisje. “Een gouden kruisje, want iedereen die meedoet, verdient goud,” aldus Marieke.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.