31 nieuwe eengezinswoningen opgeleverd in Woenderskamp - RN7
Ankeiler: Midden in de nieuwe wijk Woenderskamp in Nijmegen-Noord zijn 31 sociale huurwoningen van Talis opgeleverd.

NIJMEGEN - Midden in de nieuwe wijk Woenderskamp in Nijmegen-Noord zijn 31 sociale huurwoningen van Talis opgeleverd. Twee grotere woningen worden verhuurd aan gezinnen waarbij minimaal één van de gezinsleden in een rolstoel zit. Zulke eengezinswoningen met lift in de sociale huur zijn uniek in Nijmegen-Noord. De andere 29 eengezinswoningen zijn regulier verhuurd.

Wethouder Noël Vergunst is aanwezig bij de oplevering om de bewoners veel geluk te wensen met hun nieuwe woning: "Iedereen heeft recht op een goed plek. Hier bij deze sociale huurwoningen zie je dezelfde kwaliteit als bij de koopwoningen. En bij een goede plek voor iedereen hoort dat we een stad hebben die toegankelijk is voor iedereen. Daarom heeft de gemeente een bijdrage gegeven voor de twee rolstoelwoningen."

Passende woning

Josine Jaspers is één van deze bewoners. Het was een heel traject voordat zij met haar gezin een passende woning vond. "Ik kan eindelijk weer genieten. Als moeder is het zo fijn dat ik op een normale manier de kinderen op bed kan leggen." De andere 29 woningen hebben twee slaapkamers en een vaste trap naar de zolder. Naast de 31 woningen levert Talis ook 124 appartementen op aan starters en anderen, zoals voor wooninitiatief Mindset. Dit is voor jongeren met een fysieke beperking, zij krijgen volgende maand de sleutel.

De woningen zijn ook energiezuinig: elke woning heeft zes zonnepanelen op het dak. Daarnaast zijn de huizen 'natuurinclusief' gebouwd. In de gevels zitten nestkasten voor dwergvleermuizen, gierzwaluwen en mussen. Op de daken zitten vogelvides. Ook de hagen rondom de blokken dragen hier aan bij.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel