Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De Vierdaagse-bingo. Foto: RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Bailey (3) pakt welverdiende rust. Foto: Petra van Druten
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Burgemeester Bruls krijgt gladiolen. Foto: RN7
Ankeiler: De Vierdaagse is er tóch een beetje. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle activiteiten.

- De Vierdaagse is er tóch een beetje. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle activiteiten.

17.00 uur De bus is terug. Blauwe dinsdag was heerlijk! Morgen verder met Roze woensdag. Met onder andere een presentje van de wethouder, speciale kuukskes, een gezellige camperplaats, een bekende roze Nederlander, en wat we allemaal nog meer tegenkomen onderweg. Tot dan!

16.00 uur Ook in België wordt de Vierdaagse gelopen.

15.10 uur De bus gaat bijna weer bijna naar Nijmegen. Verslaggevers hebben bijna gevochten om de reportage die we daar maken.

14.45 uur We zijn te gast bij een bijzondere familie, die helemaal Vierdaagse-gek is. Elk jaar hebben ze ook een speciale Bingo. Het is hier oergezellig!

De Vierdaagse-bingo - Foto: RN7

14.00 uur De Vierdaagse lopen met een beenprothese? Petra doet het. Samen met drie anderen loopt ze de Vierdaagse om geld op te halen voor het Radboudumc Oncologiefonds. En iedereen kan meedoen.

13.20 uur Eerder zagen we Petra van Druten, die met haar hond de Vierdaagse loopt, en daarmee geld ophaalt voor de Dierenvoedselbank. Ze zijn inmiddels binnen, en hond Bailey is bekaf.

Bailey (3) pakt welverdiende rust - Foto: Petra van Druten

12.55 uur In de bibliotheek Mariënburg is een speciale Vierdaagse-escaperoom. Het gezin dat wij spraken loste alle moeilijke puzzels op, en kwam dus vrij.

12.35 uur Een eventuele Vierdaagse had dit jaar sowieso een andere route moeten hebben.

11.20 uur Burgemeester Hubert Bruls krijgt een bosje gladiolen van een groep boeren. De overige gladiolen worden vanmiddag verkocht aan binnenstadbezoekers, en de opbrengst komt ten goede aan het Marikenhuis, een inloophuis voor mensen die te maken hebben met kanker. Bruls roept mensen op om het huis te steunen: "Ik hoop dat het Marikenhuis hiermee weer vooruit komt. Dus: Geef!"

Burgemeester Bruls krijgt gladiolen - Foto: RN7

11.00 uur In Elst was het gezellig, op deze Blauwe Maandag.

Langs de route in Elst - Foto: RN7
Muziek langs de route in Elst - Foto: RN7

10.25 uur We treuren allemaal om het afgelasten van de Vierdaagsefeesten, maar laten we ook vooruitkijken naar volgend jaar..

9.50 uur Petra van Druten loopt de Vierdaagse met haar viervoeter. Niet voor niets: ze haalt geld op voor de Dierenvoedselbank, een initiatief om dieren niet de dupe te laten worden van de financiële tekortkomingen van hun baasje. Doneren kan hier.

Petra loopt de Vierdaagse voor de Dierenvoedselbank - Foto: Petra van Druten

9.40 uur Zelfs als de corona-situatie het zou toelaten, was het geen normale Vierdaagseweek geweest. Het hoge waterpeil gooit namelijk roet in het eten. Sommige dijken waar de route overheen loopt, zijn nu niet toegankelijk, en de Nijmeegse Waalkade is ook dicht.

9.30 uur Marsleider Henny Sackers opent de week op de Wedren. Wat later dan anders, natuurlijk. En hij moedigt de Alternatieve Vierdaagse lopers aan. "We vinden het belangrijk dat mensen bewegen. Of het nou 10, 20, of 50 kilometer is."

9.05 uur We beginnen uiteraard op de Wedren, waar sommige lopers aan hun Alternatieve Vierdaagse beginnen.

Het begin van onze Vierdaagse op de Wedren - Foto: RN7

8.40 uur Stap één voor je aan een (alternatieve) Vierdaagse begint: zorgen voor goede wandelschoenen. We gingen passen.

8.15 uur Welkom in dit liveblog. We zijn onderweg! Met dit klassieke busje rijden we de komende dagen de route die de wandelaars normaliter zouden lopen. Langs die route spreken we met allerlei mensen die er een fantastische week van gaan maken, en dat is allemaal live op radio, TV en online. Vertel ook jouw verhaal over de Vierdaagse, door te mailen naar vierdaagse@rn7.nl. Of zwaai naar het busje natuurlijk.

De bus is er klaar voor - Foto: RN7
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel