Bevat Video: Video
Ankeiler: Campingeigenaren die gevestigd zijn in de uiterwaarden hebben afgelopen dagen snel moeten schakelen.

- Campingeigenaren die gevestigd zijn in de uiterwaarden hebben afgelopen dagen snel moeten schakelen. Door het hoge water zijn de campings voor een groot deel helemaal onder water komen te staan. En dus moeten veel gasten een ander onderkomen krijgen. Nu het hoogseizoen is lopen de kosten daarom hoog op. "We hebben een behoorlijke hap uit de taart."

Het water aan de rand van camping De Grote Altena in Oosterhout trekt zich inmiddels wat terug, maar voor beheerder George Akkerman is het hoge water een hard gelag. "Dit is een enorme ramp voor ons. We zaten helemaal volgeboekt."

Toch heeft hij zijn gasten een alternatief kunnen bieden. "We hebben een stuk verderop een noodcamping opgebouwd, onze gasten zitten daar nu droog en kunnen van de zon genieten."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Elke dag waterstanden checken

Vanaf dinsdag kwam de paniek bij de beheerder en nog is hij er ontdaan van. "De waterstanden volg ik alle dagen. Elke morgen als ik wakker word, kijk ik met een kop koffie op teletekst wat de prognose voor Lobith is. En als je dan ziet wat er verwacht wordt, gaat alles wel steigeren."

Aan het eind van de week hoopt Akkerman dat de camping weer droog is en dat hij kan beginnen met schoonmaken. "Hopelijk kan ik in de eerste of tweede week van augustus weer gasten ontvangen."