Bevat Video: Video
Ankeiler: Voor het tweede jaar op rij is er geen officiële Vierdaagse. Tegelijkertijd is tijdens de covid-crisis wandelen veel populairder geworden. Wat betekent dat voor de wandelschoenenverkoop?

- Voor het tweede jaar op rij is er geen officiële Vierdaagse. Tegelijkertijd is tijdens de covid-crisis wandelen veel populairder geworden. Wat betekent dat voor de wandelschoenenverkoop? En waar moet je op letten bij het kopen van schoenen? Verslaggever Mabel Elzinga ging aan de wandel.

“Als iemand binnenkomt, stellen we eerst een paar vragen: hoe vaak ga je wandelen, en hoe lang? Heb je al eens wandelschoenen gehad? Hoog of laag? Dat kom je al in de buurt bij wat iemand wil,” vertelt Remco Roos, schoenenverkoper in Nijmegen. Leer of niet, ademend of niet, meer of minder waterafstotend… Goede wandelschoenen kopen blijkt nog niet zo eenvoudig.

Afgelasting heeft impact

Het afgelasten van de Vierdaagse van 2020 zorgde voor een “een stuk minder” verkoop, aldus Roos. Ook later in het jaar profiteerde hij nog niet van de ommetjes die we in lockdown maakten. “In augustus gingen mensen wel meer wandelen, maar dachten er nog niet aan om daar ook een echte wandelschoen voor te kopen.” Uiteraard zouden mensen dat volgens hem wel moeten doen. Dit jaar trok de verkoop wel weer aan, maar de tweede afgelasting heeft opnieuw flinke impact.

Het is ook het tweede jaar dat er geen speciale Vierdaagse-schoen is. Normaliter is dat elk jaar een andere, afhankelijk van de hoofdsponsor. De officiële Vierdaagse-schoen is er uiteraard op gemaakt om de marsen comfortabel door te komen. De vorige editie van die schoen bevalt Mabel uitstekend. Aanstaande donderdag loopt ze verder, en leert dan over een bijzonder succesvolle wandel-app.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.