Ankeiler: In de kernen Niftrik en Batenburg van de gemeente Wijchen worden de komende jaren in totaal 39 nieuwe woningen gebouwd.

- In de kernen Niftrik en Batenburg van de gemeente Wijchen worden de komende jaren in totaal 39 nieuwe woningen gebouwd. Het gaat om 30 woningen in Niftrik en 9 in Batenburg, bedoeld voor starters, senioren en doorstromers. De woningen in Niftrik staan gepland in twee locaties en worden gebouwd volgens het zogeheten CPO, een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Het CPO geeft gezamenlijk opdrachten voor ontwerp en ontwikkeling van de woningen. Op die manier worden er kosten bespaard en kan iedereen bouwen naar eigen wensen en mogelijkheden. Ook in Batenburg hebben de toekomstige bewoners al een CPO opgericht. Ze gaan vier woningen bouwen: drie vrije sectorwoningen en één sociale koopwoning. Deze koopwoning wordt gebouwd door woningstichting De Kernen, die daarnaast ook vijf sociale huurwoningen bouwt. Dit brengt het totaal op negen.

Wethouder Geert Gerrits juicht alle initiatieven toe. "Mooi als mensen uit het dorp zelf de handen ineenslaan. Daarom werken we als gemeente hier graag aan mee," zegt de wethouder.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.