Bevat Video: Video
Ankeiler: De Sint Victorschool in Afferden en ‘t Klòsterhûfke in Deest kunnen allebei blijven bestaan.

- De Sint Victorschool in Afferden en ‘t Klòsterhûfke in Deest kunnen allebei blijven bestaan. Dat is de conclusie van een klankbordgroep van scholenkoepel Groeisaam. De klankbordgroep onderzocht de mogelijkheid om van beide dorpsscholen één basisschool te maken.

Tekst gaat verder onder de video:

''Het onderzoek naar een fusie is gedaan vanuit vragen van de gemeenteraad in Druten'', legt Anne Verhees van scholenkoepel Groeisaam uit. ''Daaruit kwam de wens naar voren dat er een onderzoek moest plaatsvinden naar een gezamenlijke school. Die moesten de voor- en nadelen weergeven van die gezamenlijke school.’’

Van Heemstraweg

Een nadeel zou bijvoorbeeld de drukke Van Heemstraweg zijn. Volgens directeur van beide dorpsscholen Bas Collignon was het in eerste instantie onduidelijk waar de nieuwe school had moeten staan. ‘’Het grootste probleem zou de Van Heemstraweg zijn, die tussen de twee dorpen inligt. Dat is nogal een gevaarlijke straat. Ouders willen dat hun kind veilig naar school kan en het is niet de bedoeling dat een kind van groep 8 niet alleen naar school kan fietsen’’, vertelt Collignon.

Samenwerking

Er komt dus geen gezamenlijke school, wel zal er veel worden samengewerkt. ‘’Onderwijs inhoudelijk is er heel veel samenwerking. De visies zijn in principe gelijk, er zit alleen een verschil in de uitwerking’’, zo vertelt de directeur.

Collignon vervolgt: ‘’Bijvoorbeeld het afscheid van groep 8 en de laatste schoolweek, dat is gewoon op beide scholen verschillend. Het is wel in dezelfde week en de essentie is om goed afscheid te nemen van de kinderen, maar ik vind wel dat iedere school zelf moet bepalen op welke manier het georganiseerd wordt.’’

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.