Ankeiler: In de gemeente Beuningen komen definitief vier zonneparken van in totaal 40 hectare.

- In de gemeente Beuningen komen definitief vier zonneparken van in totaal 40 hectare. Het college van B&W heeft dinsdag de vergunningen afgegeven voor de zonneparken, die komen te liggen in het kommengebied ten zuiden van de A73.

Rijkssubsidie

De initiatiefnemers van de zonneparken zullen eerst rijkssubsidie aanvragen, waarna de daadwerkelijke bouw van start kan gaan, zegt de verantwoordelijke wethouder Piet de Klein. Hij wijst er op dat de parken in de toekomst een groot aantal huishoudens zullen voorzien van duurzaam opgewekte energie.

Beuningen wil in 2040 energieneutraal zijn en zal daarvoor zelf op grootschalige wijze duurzame energie moeten opwekken. In 2015 is de gemeente daartoe begonnen met de Energievisie 'Energiek Beuningen', die in 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Samen met de inwoners is gekeken waar in de gemeente die grootschalige duurzame energie kan worden opgewekt en in welke vorm.

Twee in Beuningen, twee in Ewijk

Aan de hand van de selectieleidraden voor zonneparken hebben initiatiefnemers hun plannen ingediend. Uiteindelijk selecteerde de gemeente de vier best beoordeelde plannen. In Beuningen gaat het om Zonnepark Het broek van Gutami bv, nabij de Elsenpas en Wilhelminalaan, en Zonnepark A73 van ZonXP, bij de A73 en de Elsenpas. In Ewijk komt Zonnepark Ficarystraat van TPSolar, nabij de Ficarystraat, en Zonnepark Schoenaker, eveneens van TPSolar, ook bij de Ficarystraat.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.