Bevat Video: Video
Ankeiler: De gemeente Wijchen heeft vrijdagochtend officieel de opdracht verstrekt aan innovatieplatform RvN@ om de bouw van een waterstoftankstation te gaan onderzoeken.

- De gemeente Wijchen heeft vrijdagochtend officieel de opdracht verstrekt aan innovatieplatform RvN@ om de bouw van een waterstoftankstation te gaan onderzoeken. RvN@ gaat in het onderzoek de focus leggen op de vergunningen, subsidies en het juiste businessconcept. Eén van de belangrijkste redenen om dit project te gaan uitrollen, is de concurrentiepositie van Bijsterhuizen, vertelt wethouder Nick Derks van de gemeente Wijchen.

"Het gaat niet alleen om zevenduizend banen die we willen behouden, maar ook om steden als Nijmegen en Wijchen goed te blijven bevoorraden. Voor als de wereld er anders uit gaat zien, want we gaan echt van de diesel af, is het voor de logistieke bedrijven belangrijk dat ze ook economisch sterk kunnen blijven," vult Kristie Lamers van RvN@ aan. Het innovatieplatform RvN@ is een bottom-up beweging die innovatie, sociale en economische groei in het Rijk van Nijmegen actief stimuleert om een topregio in Nederland te worden.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Waterstof staat centraal

Waterstof wint snel aan populariteit omdat het een energiedrager is zonder CO2-uitstoot. Het kan worden gemaakt van energie uit wind en zon, en je kunt het opslaan. In dit project staat waterstof centraal, maar er is ook ruimte voor andere vormen van minder belastende energie, zoals LNG en stroom. Eind van het jaar worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.