Beuningen helpt kwetsbare jongeren aan woonruimte - RN7
Ankeiler: De gemeente Beuningen is een project gestart om kwetsbare jongeren aan woonruimte te helpen. Dit woonproject onder de titel 'Kamers met Aandacht' loopt voorlopig één jaar tot 1 juli 2022.

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen is een project gestart om kwetsbare jongeren aan woonruimte te helpen. Dit woonproject onder de titel 'Kamers met Aandacht' loopt voorlopig één jaar tot 1 juli 2022. Beuningen werkt hierbij samen met de gemeentes Nijmegen, Wijchen en Druten.

Jongere krijgt zelf de regie

Het gaat om jongeren van 18 jaar en ouder uit de jeugdhulp of WMO-verblijf. De stichting Kamers met Aandacht helpt jongeren die nog onvoldoende vangnet, geld of de praktische vaardigheden hebben om volledig zelfstandig te wonen. Het is de bedoeling dat de jongeren zelf de regie krijgen over hun leven en zelfredzaam worden. Het leren op eigen benen staan, buiten de setting van een jeugdhulpinstantie, versoepelt de overgang naar zelfstandigheid, zo stelt de gemeente.

Kamers met Aandacht richt zich op jongeren zonder zware problematiek, die gewoon thuis hadden kunnen wonen als hun thuissituatie daarvoor geschikt was geweest.

Beuningen telt veel pleeggezinnen

Bij het bieden van een veilige woonplek wordt er veel inzet gevraagd van vrijwilligers. Volgens de gemeente telt Beuningen relatief veel pleeggezinnen. Vaak zijn het mensen met een ruime huisvesting, die het prettig vinden om hun levenservaring op een positieve manier in te zetten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.