Ankeiler: Vanaf vrijdag 9 juli mag niemand na 22.30 uur op de Waalstrandjes komen.

- Vanaf vrijdag 9 juli mag niemand na 22.30 uur op de Waalstrandjes komen. De gemeente heeft een toegangsverbod tot 06.00 uur ingesteld, om de toenemende overlast voor omwonenden tegen te gaan. Wie toch op het strand is riskeert een boete van 100 euro.

Op verschillende toegangswegen naar de stranden langs de Waal worden borden geplaatst. Dit gebeurt zowel aan de kant van Veur-Lent als in de Ooyse Schependom. Het verbod geldt voor het hele gebied voorbij die borden: strandjes en uiterwaarden.

Overlast

Bij mooi weer ontstond in de late avond en nachtelijke uren regelmatig overlast en onveiligheid rond de Waalstrandjes. De gemeente ontving hierover vaak klachten van omwonenden. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit nachtelijke toegangsverbod voorlopig aangesteld als tijdelijke maatregel tot 1 oktober, daarna zal er een evaluatie volgen.

“Houd rekening met anderen”

Burgemeester Bruls vindt dat overlast en onveiligheid niet thuishoren op de strandjes: “Ik gun het iedereen om te genieten van onze mooie stranden, maar wel op een verantwoorde manier. Daarom zijn wij genoodzaakt hiertegen op te treden. Ik vraag bezoekers om ook overdag te zorgen dat de strandjes een fijne plek blijven. Houd rekening met anderen, kom lopend of op de fiets, zet je fiets netjes neer en gooi afval in een prullenbak.”

Fietsen

Op drukke dagen bij mooi weer werd het voetpad op de fietsbrug De Snelbinder regelmatig geblokkeerd door rijen gestalde fietsen. Daarvoor plaats de gemeente binnenkort een gele lijn op het trottoir en plaatsen ze borden die aangeven dat fietsparkeren alleen binnen de lijn mag. De gemeente zet op drukke dagen gastheren in om fietsers daarop te wijzen. Ook zijn er extra fietsparkeerplekken aan beide kanten van de brug gemaakt, zodat bezoekers van de stranden hun fiets ook beneden kunnen stallen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.