Ankeiler: Rond 2030 zal er al een leerlingenaanbod zijn in de nieuw te bouwen wijk Wijchen-West die de komst van een nieuwe basisschool rechtvaardigt.

- Rond 2030 zal er al een leerlingenaanbod zijn in de nieuw te bouwen wijk Wijchen-West die de komst van een nieuwe basisschool rechtvaardigt. Dat zegt wethouder Paul Loermans (Kernachtig Wijchen) naar aanleiding van een nieuwe leerlingenprognose voor Wijchen. Hoewel het uitbreiden van een andere school ook een optie zou zijn, geeft Loermans aan dat dit waardevolle informatie is voor het verder te ontwikkelen ontwerp voor de nieuwbouwwijk.

300 leerlingen

De leerlingenprognose geeft aan dat er rond 2030 al een aanbod van 2030 leerlingen zou zijn in Wijchen-West. Vooralsnog is in de plannen voor de wijk geen nieuwe basisschool opgenomen, maar op basis van deze cijfers zou dat wel gerechtvaardigd zijn. “300 leerlingen, dat zijn 13 lokalen”, zegt Loermans. “Dat aantal rechtvaardigt een nieuwe school. Dat wil niet zeggen dat dat de enige optie is om deze leerlingen op te vangen. Het zou ook mogelijk zijn om de capaciteit van de Speelhoeve (in de nabijgelegen Blauwe Hof, red.) te verdubbelen, maar daar ben ik zelf geen voorstander van.”

Kans & Kleur

Hoe dit leerlingenaanbod opgevangen moet wordt, overlegt het college met scholenstichting Kans & Klaar. “Dat is de partij waarmee we in deze zaken willen doen”, zegt Loermans. “Samen met dat scholenbestuur kunnen we beslissen wat de beste oplossing is. Maar deze gegevens komen op een goed moment, omdat we nog bezig met de uitwerking van een gebiedsvisie voor Wijchen-West. Dan kunnen we ook meteen kijken naar waar we mogelijk een nieuwe school zouden kunnen inpassen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.