Ankeiler: De gemeenten Beuningen, Druten, Wijchen en West Maas en Waal zijn “Official Team Host” voor het Braziliaanse en Dominicaanse volleybalteam.

- De gemeenten Beuningen, Druten, Wijchen en West Maas en Waal zijn “Official Team Host” voor het Braziliaanse en Dominicaanse volleybalteam. De wethouders Sport van de vier gemeenten ondertekenden maandag een convenant met de Nederlandse Volleybal bond (NeVobo). Vanaf 23 september 2022 zullen de teams verblijven in de gemeenten.

De twee nationale volleybalteams verblijven in deze gemeenten omdat ze mee doen aan het WK volleybal, dat in Nederland en Polen wordt gehouden. Nederland heeft tijdens dat WK drie speelsteden: Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam. De finale zal worden afgewerkt in de GelreDome.

Enthousiast

De wethouders Sport zijn enthousiast met hun rol als “Official Team Host”. “We kijken er enorm naar uit om het Braziliaanse team en het team uit de Dominicaanse Republiek te verwelkomen,” zegt Paul Loermans, wethouder in Wijchen.

Copacabana aan Maas en Waal

“We laten de kans niet aan ons voorbij gaan om naast het bieden van onderdak aan de teams ook een paar mooie evenementen te ondersteunen in deze periode. Deze evenementen worden georganiseerd door de volleybalverenigingen samen met de Nederlandse Volleybal bond”, zegt de Drutense wethouder Gérard de Wildt. Dan gaat het bijvoorbeeld over clinics op scholen en toernooien. Dit allemaal in Latijns-Amerikaanse sferen. “Copacabana aan de Maas en Waal, zullen we maar zeggen. En dit alles om de volleybalsport extra onder de aandacht te brengen”, aldus Loermans.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.