Bevat Video: Video
Ankeiler: Voor even veranderde ZZG woonlocatie Boszicht in een theater. Samen met Club Goud bedacht De Stadsschouwburg het concept: ouderen beleven een middagje uit, in hun eigen omgeving.

- Voor even veranderde ZZG woonlocatie Boszicht in een theater. Samen met Club Goud bedacht De Stadsschouwburg het concept: ouderen beleven een middagje uit, in hun eigen omgeving.

Bekijk de video. Tekst gaat daaronder verder.

Drie locaties van ZZG zorggroep kregen afgelopen weken bezoek van Theater op Locatie, zoals het concept heet. Boszicht (Brakkenstein) was de laatste. De bewoners kregen een opname te zien van een theatervoorstelling die Gerard Alderliefste maakte over Ramses Shaffy.

Theatergevoel

Er werd flink uitgepakt, met onder andere hapjes, een rode loper en een glittergordijn. “De bewoners worden echt in stijl ontvangen. We proberen echt dat theatergevoel na te bootsen,” vertelt Lieke Jordens van de Stadsschouwburg. Zo hoeven de ouderen dus niet naar de schouwburg. Die komt naar ze toe. Bewoonster Erna genoot er met volle teugen van. Het is “echt een uitje” voor haar. Bewoonster Lenie gaat nog wat verder: “We voelen ons nu weer écht mens.”

De inwoners vonden het “fantastisch,” beaamt Martine Gaal, Coördinator Welzijn van Boszicht. “Sommigen zaten al drie kwartier voor ze de zaal in mogen te wachten omdat ze het zo spannend vonden.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.