Besluit grote windmolens Beuningen uitgesteld - RN7
Ankeiler: De gemeenteraad van Beuningen neemt maandag toch géén besluit over de bouw van vijf grote windmolens in het buitengebied.

BEUNINGEN - De gemeenteraad van Beuningen neemt maandag toch géén besluit over de bouw van vijf grote windmolens in het buitengebied. Het besluit is tijdelijk uitgesteld naar aanleiding van een uitspraak woensdag van de Raad van State. Die zette een streep door de uitbreiding van een windpark in Delfzijl, omdat er eerst meer milieuonderzoek nodig is.

Bij de bouw van nieuwe windparken moet meer onderzoek worden gedaan naar de effecten op de leefomgeving, aldus de Raad, die vindt dat de regering nu aan zet is. De precieze consequenties van de uitspraak van de Raad van State zijn nog niet duidelijk. Het Beuningse college van B&W gaat nu uitzoeken wat de gevolgen zijn. Dan pas kan men een zorgvuldig besluit nemen.

Felle kritiek op grote windmolens

Zonder tussenkomst van de Raad van State zou een meerderheid in de Beuningse gemeenteraad maandag hoogstwaarschijnlijk groen licht hebben gegeven voor de bouw van vijf zogeheten XL-windmolens. Die krijgen een mogelijk maximale hoogte van 245 meter, vanaf de grond tot aan de hoogste punt van de wiek.

Er is veel kritiek op de plannen voor zulke grote windmolens op het land. Zo zijn er bijna 600 zienswijzen (bezwaarschriften) ingediend tegen de windmolens, die staan gepland in Ewijk en Winssen ten zuiden van de MaasenWaal-weg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel